Besøk

Drågen Smokehouse

Drågen Smokehouse

Norsk sjømat, kjent for sin fremragende kvalitet og smak, er høyt verdsatt verden rundt. Produkter fra Drågen Smokehouse er behandlet for hånd og uten tilsetningsstoffer, innen 24 timer etter fisken er fisket.

Norsk sjømat, kjent for sin fremragende kvalitet og smak, er høyt verdsatt verden rundt. Produkter fra Drågen Smokehouse er behandlet for hånd og uten tilsetningsstoffer, innen 24 timer etter fisken er fisket.

Drågen Smokehouse

Norsk sjømat, kjent for sin fremragende kvalitet og smak, er høyt verdsatt verden rundt. Produkter fra Drågen Smokehouse er behandlet for hånd og uten tilsetningsstoffer, innen 24 timer etter fisken er fisket.

Hvor?

5 km fra Bud

«Ta omveien til Petter!” Det er ett av de beste kjentmannstipsene du kan få i Bud. Og de bør man lytte godt til. For Petter har noe helt særegent. Historien sier at 18 år gammel Petter reiste for å jobbe som fisker i Alaska, og tre år etter var han flåtens yngste fabrikksjef. Siden den gang har han jobbet over hele verden, blant annet Antarktis, Russland og USA.

I 2009 kjøpte han stedet som i dag er Drågen Smokehouse. «Jeg var frustrert over alle de dårlige produktene som beskrev seg selv som røyka laks av høy kvalitet. Mesteparten er massefabrikert og maskinrøykt på stålhyller. Mye er laget i hastverk uten respekt for tiden det tar for å gi fisken riktig smak og konsistens.

Vi er stolte over håndverket vårt, og bruker bare lokale, rene og naturlige ingredienser. Belønningen er ypperste kvalitet.”

Norsk sjømat

Røyket på gamlemåten

Norsk sjømat, kjent for sin fremragende kvalitet og smak, er høyt verdsatt verden rundt. Produkter fra Drågen Smokehouse er behandlet for hånd og uten tilsetningsstoffer, innen 24 timer etter fisken er fisket.

Produktene blir distribuert til flere land, og over 80 butikker og restauranter i Norge.

Drågen Smokehouse røyker laks og ørret på gamlemåten. Fisken blir røkt hengende over tre dager og det brukes ferske einer.

Å gjøre

Omvisning med smaksprøver

Røykeriet ligger 5 km fra Bud, og er et perfekt stopp på turen langs Nasjonal Turistvei mot Atlanterhavsveien. Her får besøkende se prosessen og hvordan råvarene blir behandlet.

I sommersesongen har de mye besøk av turister og andre besøkende som kommer på omvisning med smaksprøver. Etter en anbefaling av stedet i en reiseguide fra Lonely Planet har turister virkelig fått opp øynene for stedet som har omvisninger hele året.

Lurer du på noe?

Kontakt oss!